Aplikace pro dvoukanálovou analýzu elektroakustického systému v reálném čase

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce nese teoretický podklad pro realizaci zadané aplikace. Mimo jiné se diskutuje problematika Fourierovy transformace, výpočtu funkce frekvenční odezvy a jsou rozebrány pojmy koherence, impulsní odezva a skupinové zpoždění. Použití aplikace je vneseno do kontextu praxe zvukového inženýra. Je popsána realizace nástroje v prostředí MatLab. Následně se práce zabývá testováním aplikace, zobrazuje a komentuje její výstupy.
Master’s thesis contains the theory for realization of the researched software. Besides other, it describes Fourier transform, frequency response function, coherence, impulse response and group delay. Real life application of the software is discussed. Software is invented in the MatLab environment. Further, thesis provides testing of the software and shows its commented outcomes.
Description
Citation
BAČA, P. Aplikace pro dvoukanálovou analýzu elektroakustického systému v reálném čase [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Audio inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (předseda) Doc.Ing.MgA. Ondřej Urban, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Václav Mach, Ph.D. (člen) PhDr. Martin Flašar, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Definujte prosím přesně Vámi použité pojmy amplituda, spektrum, frekvenční odezva a výkonové spektrum. V souvislosti s tím vysvětlete zejména druhou větu „Fourierovou transformací signálu se získá vektor komplexních koeficientů, který má shodnou délku s délkou transformovaného signálu. Jejich absoultní hodnotou lze získat spektrum signálu, imaginární část koeficientu určuje fázi daného vzorku.“ cit. str. 14. - Student odpověděl částečně správně na otázku. Jaké je správné české odborné názvosloví Vámi používaných pojmů - autospektrum, křížové spektrum a křížová korelace, jaký je mezi nimi rozdíl? - Student správně odpověděl na otázku. Vysvětlete důvod, proč není možná plnohodnotná funkcionalita systému v reálném čase, tedy bez časové omezenosti doby analýzy. - Student dostatečně vysvětlil otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO