Aplikace pro obsluhu měřicích zařízení v energetice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zaměřuje na problematiku vývoje aplikací s procesory ARM na operačním systému Linux. Používá cloudových hostingů s virtualizačními kontejnery k automatizaci překladu, testování a nasazení aplikace. Aplikace vyčítá data z měřicích přístrojů na sériových sběrnicích. Naměřené hodnoty ukládá v databázi. K přístrojům i datům poskytuje přístup přes internetovou sít.
This thesis is focused on application development with ARM processor architecture and Linux operating system. It uses cloud hosting services to build, test and deploy applications with container-based virtualization. The application communicates with smart meters on serial buses. It stores measurements in a database. It provides access to devices and measurements in internet network.
Description
Citation
ŠEVČÍK, R. Aplikace pro obsluhu měřicích zařízení v energetice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) prof. Ing. Dušan Kocur, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen) Ing. Michal Lares, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Šiška, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Na jaké architektuře je postavený použitý procesor ARM? Pro jaké další funkce, kromě přenosu dat, používáte ARM procesor?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO