Využití technologie Blazor s frameworkem DotVVM

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práca sa zaoberá využitím technológií Blazor a WebAssembly s frameworkom DotVVM. Práca obsahuje fundamentálne informácie a teoretický rozbor webových tech- nológií a princípov. Tieto technológie sú prerekurzormi technológii WebAssembly, Blazor a DotVVM. Práca sa detailne zameriava na WebAssembly, ktorá umožňuje diverzifiká- ciu na poli klientských webových technológií. V tejto práci sa využíva časť technológie Blazor, konkrétne CLI runtime Mono, ktorý je skompilovaný do WebAssembly formátu a tým umožňuje beh IL kódu v prehliadači. Práca sa zameriava na minimalizáciu po- čtu PostBackov medzi klientom a serverom, ktorá je možná vďaka vyššie spomínanému Mono runtime.
DotVVM, WebAssembly, WASM, Blazor, ASP.NET Core, .NET Core, .NET, Mono, JavaScript, JavaScript engine, LLVM, AOT compiler, JIT compiler, WSL
Description
Citation
ŠVIKRUHA, P. Využití technologie Blazor s frameworkem DotVVM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (místopředseda) Ing. Viktor Puš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Sikora (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky: - Jaké jsou možnosti použití technologie Blazor, resp. Webassembly na mobilních zařízeních? Představují tato zařízení nějaká specifika při vývoji aplikací pomocí uvažovaných technologií? - Uvádíte, že Vaše řešení nenabízí alternativní možnost v případě, že není WebAssembly podporováno. Shrňte, jaké jsou možnosti zajištění kompatibility pro tyto klienty. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO