Vyhodnocení variability rychlosti pulzové vlny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá variabilitou rychlosti pulzní vlny. Zabývá se studiem vyhodnocení variability kardiovaskulárních signálů. Zpracovává rešerši metod měření rychlosti pulzní vlny a využití její analýzy ve fyziologii a patologické fyziologii. Aplikuje spektrální analýzu v prostředí Matlab na soubor dat. Vyhodnocuje a diskutuje výsledky této analýzy.
This diploma thesis deals with the variability of pulse wave velocity. It studies the variability of cardiovascular signals. It presents the research of measurement of pulse wave velocity and its analysis in physiology and pathological physiology. Applies spectral analysis in Matlab to a data set. It evaluates and reviews the results of this analysis
Description
Citation
BENEŠOVÁ, L. Vyhodnocení variability rychlosti pulzové vlny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen) Ing. Roman Jakubíček, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Karel Sedlář, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka neměla k posudkům výhrad. Ing. Harabiš okomentoval seznam literatury a styl citování. Doc. Kolářová položila otázku na zdroj z ÚPT AV a jiné zdroje o tématu. Dále se doptala na souvislost vstupního signálu s přesností amplitudově-frekvenčního spektra. Ing. Čmiel položil otázku na postup bioimpedanční metody měření. RNDr. Jarkovský položil otázku na věkové složení testované skupiny dobrovolníků. Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO