Městské lázně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Projekt hledá odpověď na otázku jaké místo mají městské lázně v dnešní společnosti na specifickém případě ve vztahu k řece a k okolní zástavbě.Lázně pojíma jako prostor rekreačně spoločenský se silným důrazem na sociální aspekty. Lázně staví na léta ověřených principech lázeňství jak místního (evropského/římského) tak i exotického (arabské/asijske). Zároveň je však artikuluje dnešním jazykem a přizpůsobuje je podmínkám dnešní společnosti.
Project tries to answer the question what place does municipal baths have in contemporary society on a specific case of baths with relationship to river and surrounding neighbourhood. This baths are a place for recreation and socialization with accent on social apects. Baths build on proven experience from local baths tradition (european/roman) as well as exotic (arabic, asian). In the same time it articulates them in contemporary language and adjusts them to conditions of contemporary society.
Description
Citation
RUŠČÁK, M. Městské lázně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc.Ing.arch. Zdeněk Jiran (předseda) Ing. arch. Zdeněk Hirnšál (člen) Ing. arch. Lenka Kropšová (člen) Ing. arch. Kamil Mrva, Ph.D. (člen) Ing. Petr Suchánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-05-31
Defence
Student představil svůj projekt a reagoval na položené otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO