Porovnání konvenčních PTP a PTN s proudovými a napěťovými senzory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá konvenčními přístrojovými transformátory a proudovými a napěťovými senzory. První polovina práce popisuje zejména základní pojmy a třídy přesnosti těchto převodníků používaných v elektrických rozvodnách. Důraz je kladen především na vzájemné rozdíly. Ve druhé polovině práce je uveden přesný typ převodníků, které jsou instalovány v rozvodně Medlánky. Z dlouhodobého monitoringu z této rozvodny je provedena analýza naměřených dat a porovnání výsledků z klasických přístrojových transformátorů oproti výsledkům z modernějších senzorů.
The diploma thesis deals with conventional transformers and current and voltage sensors. The first half of thesis describes mainly the basic concepts and accuracy classes of these converters used in electrical substations. The emphasis is given primarily on the differences. In the second half of thesis is presented an exact type of converters, which are installed in the substation Medlánky. There is an analysis of measured data from long – term monitoring from this substation and comparing the results from conventional transformers compared to the results from more modern sensors.
Description
Citation
DVOŘÁK, P. Porovnání konvenčních PTP a PTN s proudovými a napěťovými senzory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) Ing. František Vybíralík, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student představil komisi svoji DP na téma: Porovnání konvenčních PTP a PTN s proudovými a napěťovými senzory. Vedoucí práce doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. přečetla posudky vedoucího a oponenta diplomové práce doc. Jiřího Drápely. Následnou rozpravu zahájila doc. Orságová položením otázek oponenta. Student na otázky správně zodpověděl. Ing. Morávek se tázal na desynchronizaci dat a na upřesnění detailů diagramu. Otázky student pohotově odpověděl. Další dotaz ohledně vzorkování měl ing. Škoda, kterou student zodpověděl s částečnou pomocí komise. Ing. Ptáček se tázal na třídu přesnosti. Student na otázku odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO