Návrh optické sítě pro spojení bytových domů v Kojetíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Předmětem této diplomové práce je vytvoření návrhu optické sítě, která umožní domácnostem žijícím na sídlištích v Kojetíně přístup k vysokorychlostnímu internetu. Pro tento účel budou na základě analýz porovnány nejvhodnější technologie a bude navržena topologie nové sítě. Investorem je občanské sdružení Cyrilek.net, které v těchto lokalitách poskytuje bezdrátový internet. Výsledné řešení bude zvoleno na základě finančních a technických analýz a bude vyčíslena celková výše investice včetně její návratnosti. Tato inovace poskytne lidem nejen opravdu rychlý internet, ale i možnost dalších služeb jako je IPTV či VOIP.
The subject of this diploma's thesis is to create a design of a fiber optic network, which will allow an access to broadband internet connection for households living in blocks of flats in Kojetín. For this purpose the best technologies will be compared by analysis and the new network topology will be designed. The investor is a civic association Cyrilek.net that provides a wireless internet at this area. The best solution will be selected on the basis of financial and technical analysis and the investment will be calculated including its return. This innovation not only give people a really fast internet connection, but also the possibility of other services such as IPTV or VoIP.
Description
Citation
RUMPLÍK, M. Návrh optické sítě pro spojení bytových domů v Kojetíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) Ing. Miloš Hejč (místopředseda) PhDr. Emilie Franková, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Koleňák, Ph.D. (člen) Ing. Viktor Ondrák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO