Zkoušky vybraných vlastností materiálů pro 3D tisk

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá 3D tiskem, materiály pro 3D tisk, jejich testováním a zjišťováním jejich parametrů. Cílem je porovnat vybrané materiály, určit jejich ideální tiskové parametry a podrobit je testům dle navržené metodiky s ohledem na mechanickou odolnost a odolnost vůči vnějším vlivům a následně vybrat ideální materiál či materiály pro tisk dostatečně kvalitních a odolných součástek a plastových dílů do automobilů, zejména pro reprodukci již nedostupných součástek do veteránů, dále pak například pro použití v motorsportu.
This thesis deals with 3D printing, materials used for 3D printing, testing of the materials and learning their real parameters. Goal of the thesis is comparing selected materials, executing series of mechanical test and selecting suitable material for printing high-quality plastic parts for use in automobiles, especially for reproduction of parts that are no longer made for oldtimers and for use in motorsport.
Description
Citation
ČÁSLAVSKÝ, F. Zkoušky vybraných vlastností materiálů pro 3D tisk [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Bača, Ph.D. (předseda) Ing. Bohuslav Res, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen) Ing. Radek Bilko, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO