Vývojový kit pro komunikaci mikrokontrolérů s počítačem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem vývojového kitu pro komunikaci mikrokontroléru s počítačem pomocí rozhraní USB, Bluetooth, WiFi a Ethernet. V teoretickém rozboru jsou popsána tato rozhraní a také rozhraní, která používá pro komunikaci mikrokontrolér. V další části jsou vybrány součástky pro realizaci vývojového kitu. Následuje návrh schématu zapojení a desky plošného spoje. Dále je zde popsán návrh programového vybavení. Poslední kapitola se věnuje realizaci a testování vývojového kitu. Příloha obsahuje návrh laboratorní úlohy pro seznámení studentů s vývojovým kitem.
Master’s thesis deals with the design of development kit for communication between a microcontroller and a computer using USB, Bluetooth, WiFi and Ethernet interfaces. In the theoretical introduction is the analysis of theese interfaces and the interfaces used for communication by the microcontroller. In the next part, components for the development kit are selected. Then a wiring diagram and the printed circuit board is designed. Next, the firmware design is described. The last chapter deals with the implementation and testing of the development kit. The appendix contains a proposal for a laboratory task to introduce the development kit to students.
Description
Citation
FRANEK, M. Vývojový kit pro komunikaci mikrokontrolérů s počítačem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. František Urban, CSc. (předseda) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (člen) Ing. Michal Řezníček, Ph.D. (člen) Ing. Alexandr Knápek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky dle komise. Vysvětlil proč použil lineární stabilizátor místo DC-DC. Přiznal, že pro účely by bylo vhodné právě DC-DC menič. Ověřil dostupné rychlosti pro funkcionalitu danného řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO