Izolační systémy elektrických strojů malého a nízkého napětí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci jsou uvedeny vlastnosti vinutí elektrických točivých strojů a jejich izolačních systémů. Jsou zde popsány zkoušky pro testování vinutí a izolace elektrických strojů na malé a nízké napětí, jejich postupy a kritéria. Dále se práce zabývá metodikou koordinace a v poslední části jsou provedeny a zhodnoceny zkoušky na vzorcích statorů.
This thesis describes properties of windings of electric rotating machines and their insulation systems. There are winding and insulation low voltage machines tests listed with their procedures and criteria. Further it deals with coordination methodology and the last part contains execution and results assessment of tests conducted on stator samples.
Description
Citation
PROCHÁZKA, J. Izolační systémy elektrických strojů malého a nízkého napětí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Voženílek, CSc. (člen) Ing. Jan Bárta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Student seznámil komisy s obsahem své diplomové práce s názvem "Izolační systémy elektrických strojů malého a nízkého napětí". Diplomant komisi představil cíle práce a následně přistoupil k prezentaci výsledků během jednotlivých zkoušek. Závěrem student shrnul dosažené výsledky. Student odpověděl na obě otázky oponenta včetně doplňujících otázek komise. V rámci diskuze byl student dotázán na samotnou konstrukci motorů a princip motorů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO