Stanovení tlakových poměrů ve zhášecí komoře nízkonapěťového přístroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této diplomové práci je nejprve provedena rešerše na téma možnosti měření tlaku. Následuje matematický popis termodynamických poměrů v použité zkušební komoře pomocí magnetohydrodynamických a Maxwellových rovnic. Další kapitola se zabývá zkušební komorou, přesněji její funkcí, jejím modelem a úpravami na ní provedenými. V praktické části práce jsou uvedena data naměřená senzory, které jsou v kapitole také blíže popsány. V další kapitole jsou porovnány reakční časy jednotlivých senzorů a jejich frekvenční spektra, získaná za pomoci rychlé Fourierovi transformace. Předposlední kapitola uvádí samotné měření na reálném přístroji a v poslední kapitole jsou tato data analyzována a blíže popsána.
In this master’s thesis there is firstly conducted research about pressure measurement. Next there is mathematical description of thermodynamic conditions in used testing chamber by using magnetohydrodynamic and Maxwell equations. Next chapter deals with testing chamber itself, more precisely with function, model and changes done to it. In practical part there are data measured by used sensors, which are also closer described in this chapter. In next chapter there is comparison of reaction times of used sensors and their frequency specters, obtaining using fast Fourier transformation. Second to last chapter introduces very measurement on the real device and in the last chapter these data are analyzed and more closely described.
Description
Citation
NEVRZAL, F. Stanovení tlakových poměrů ve zhášecí komoře nízkonapěťového přístroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Voženílek, CSc. (člen) Ing. Jan Bárta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Student seznámil komisy s obsahem své diplomové práce s názvem "Stanovení tlakových poměrů ve zhášecí komoře nízkonapěťového přístroje". Představil teroretickou část a následně přešel k praktické části. Navrhl model model zhášecí komory. Postupně komisi prezentoval dosažené výsledky a závěrem opět shrnul body zadání. Otázky oponenta student všechny zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO