Zkušební zařízení na měření pevnosti pájeného spoje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce seznamuje s problematikou pevnosti pájeného spoje a souvisejících matematických vztahů a využití této problematiky v technologii trhacích strojů na měření pevnosti pájeného spoje. Vysvětluje důležitost a důvody použití této technologie. Důraz je poté kladen na návrh a konstrukci inovací stávajícího laboratorního manuálního trhacího měřicího systému, jeho poloautomatizaci a možné využití tohoto inovovaného systému v laboratorním cvičení předmětu na FEKT VUT.
This master thesis introduces the problematics of the tensile strength of soldered joints and the correlative mathematical formulas and the use of mentioned problematics in the technology of die shear/pull machines designed for the solder joint tensile strength measurement. It explains the importance and reasons for the use of this technology. The emphasis is then laid on the design and construction innovations of the current laboratory manual shear/pull measuring machine, its semi-automation and the possibility of utilizing the innovated system in a laboratory class of a subject on FEEC BUT.
Description
Citation
ČECHÁK, O. Zkušební zařízení na měření pevnosti pájeného spoje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Petr Vanýsek, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Maliňák (člen) Ing. Ladislav Chladil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. 1) Jaké by byly náklady na práci? 2) Jak byla vyhodnocována chybná měření? 3) Kolik číslic má mít směrodatná odchylka?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO