Modely elektrických přístrojů v moderních CAD systémech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této diplomové práci se především zhodnocují nové možnosti programu Autodesk Inventor Professional 2008. Autodesk Inventor je systém pro 3D strojírenské návrhy obsahující nástroje pro 3D modelování, správu informací, spolupráci a technickou podporu. Verze programu Autodesk Inventor Professional 2008, o které v této práci budu neustále mluvit, má velmi mnoho jak nových možností využití, tak i mnoho vylepšení oproti nižší verzi V této diplomové práci jsou dále popsány vlastnosti jističe BD250N a jeho použití v rozvodech nízkého napětí. V přiloženém CD se nachází vytvořená animace modelu jističe BD250N, spolu s popisem tvorby animace. Pro tuto diplomovou práci jsem používal verzi Autodesk Inventor Professional 2008 v anglické verzi.
In this master thesis the new possibilities of software Autodesk Inventor Professional 2008 are described. Autodesk Inventor is a system for 3D machine engineering containing tools for 3D modeling, information management, cooperation and technical support. Autodesk Inventor Professional 2008 has a lot of new possibilities and improvements compared to the previous version. This Master thesis contains also description of the circuit breaker BD250N and its utilization in the distribution of low voltage. In enclosed CD the model animation of circuit breaker with description of modeling process can be found. The Autodesk Inventor Professional 2008 is used for this master’s thesis – English version.
Description
Citation
PROKEŠ, M. Modely elektrických přístrojů v moderních CAD systémech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Voženílek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Josef Koláčný, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Hana Kuchyňková (člen) Ing. Tomáš Nepustil (člen) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vávra, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Student prezentoval práci na téma modely elektrických přístrojů. Zhodnotil možnosti programu Autodesk Inventor. Popsal postup při vytváření animace jističe. Ukázal animaci vytvořenou v rámci této práce. Uvedl jednotlivé části modelovaného jističe. Dále zmínil vlastnosti přístroje BD250N. Popsal vypínací charakterisiku a shrnul vlastnosti různých typů jističů. Student shrnul vlastnosti a možnosti Autodesk Inventoru při použití v elektrotechnice. Dále pak odpověděl na otázky oponenta a komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO