Návrh na rozšíření podnikatelské činnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na možnosti rozšíření podnikatelských aktivit organizace prostřednictvím založení nové prodejní pobočky. V teoretické části práce jsou definovány základní pojmy související s vytvořením podnikatelského plánu, popis obecného postupu sestavení podnikatelského plánu a legislativních požadavků v případě podnikání neziskových organizací. V praktické části je představena současná situace v organizaci a je zpracován konkrétní podnikatelský záměr na rozšíření prodejen, jež zahrnuje analýzu trhu, organizační, marketingový a finanční plán. V závěru práce je zhodnocena efektivnost podnikatelského plánu a nalezení nejvhodnější varianty jeho realizace.
The master’s thesis focuses on the evaluation of the possibilities of expanding business activities of the organization through the establishment of a new sales branch. The theoretical part of the thesis focuses on the definition of the basic concepts related to the creation of a business plan, a description of the general procedure for compiling the business plan and the legislative requirements in case of the business of non-profit organizations. The practical part presents a current situation of the organization and elaborates a specific business plan for the expansion of the stores, which includes market analysis, organizational, marketing and financial plan. The conclusion deals with the effectiveness of the business plan and contains evaluation of the most suitable variant of its implementation.
Description
Citation
VESELÁ, D. Návrh na rozšíření podnikatelské činnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. David Schüller, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Smolíková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-07
Defence
Otázka oponenta: Kde jsou data využitá pro benchmark cen produktů? (obchod, cena, porovnávané skupiny zboží, procentní zastoupení na tržbách/obratu/ prodeji)? - Odpovězeno Ing. Smolíková: Definování rizika. Z čeho budou náklady hrazeny? - Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO