Založení malého podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato práce se zabývá založením malého podniku. Konkrétně se jedná o podnik specializující se na francouzská vína a speciality. Teoretická část práce se zabývá obecným vysvětlením pojmů podnikatel a malý podnik, teorií podnikatelského plánu, sběrem a analýzou tržních dat. V analytické části je provedeno dotazníkové šetření, pomocí kterého jsou zjištěny preference zákazníků na gastronomickém trhu. Dále jsou v analytické části provedeny analýzy dle Portera, SLEPT analýza a SWOT analýza. V praktické části je sestaven podnikatelský plán podniku se všemi jeho náležitostmi.
The present thesis deals with the establishment of a small business. It focuses more specifically on a business oriented on French wines and specialities. The theoretical part deals with the general explanation of concepts such as entrepreneur and small business, theory of business plan, collection and analysis of market-connected data. The analytical part includes research in the form of questionnaire with the aim of discovering customers´ preferences in the gastronomical market. The analytical part contains further analysis according to Porter, SLEPT analysis and SWOT analysis. The practical part focuses on the business plan of the small business with all its requirements.
Description
Citation
ZAHRADNÍK, M. Založení malého podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) Ing. Vladimír Karpeta (místopředseda) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-07
Defence
otázky vedoucího - nejsou otázky oponenta - odpovězeno doc. Škapa - Obrázek ve Vaší práci je provozovna, která bude k dispozici k pronájmu? - odpovězeno Ing. Karpeta -Uvádíte, že Vaše mzda bude 15000 Kč/měsíc. Není to příliš málo? Znáte průměrné mzdy v pohostinství? - odpovězeno Ing. Karpeta - Na trhu práce je velký problém získat pracovníky v pohostinství. - odpovězeno Ing. Videcká - Budou v tržbách nějaké sezónní výkyvy (například Vánoce, prázdniny apod.)? - odpovězeno Ing. Videcká - Kolik finančních prostředku hodláte investovat do kurzů, které plánujete? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO