Návrh implementace a síťové bezpečnosti protokolu IPv6 v organizaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá nasazením protokolu IPv6 ve firemním prostředí. Práce teoreticky popisuje části protokolu, které jsou pak použity v reálném prostředí s ohledem na maximální kompatibilitu a zabezpečení. Práce řeší výběr hardwaru, konfiguraci routeru se systémem FreeBSD a switchů se systémem RouterOS a navrhuje řešení pro monitoring sítě.
This Master's thesis is focused on the IPv6 protocol implementation in a business environment. The thesis theoretically describes parts of the protocol which are then used in a real environment with respect to maximal compatibility and security. The thesis deals with hardware components, router configuration on FreeBSD OS, and switch configuration with RouterOS. The thesis also proposes how to monitor the network.
Description
Citation
HENSL, J. Návrh implementace a síťové bezpečnosti protokolu IPv6 v organizaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační management
Comittee
doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (předseda) doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Sedlák (člen) Ing. Viktor Ondrák, Ph.D. (člen) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
otázky vedoucí - odpovězeno otázky oponent - odpovězeno Doc. Doskočil - Agrumentujte přínosy Vašeho přístupu. odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO