Optimalizace daně z příjmů vybrané společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na zdaňování příjmů právnických osob. Na základě získaných teoretických znalostí analyzuje současný stav ve vybrané společnosti s ručením omezeným a zkoumá možnosti snížení základu daně a celkové daňové povinnosti aplikací zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů v aktuálním znění k datu 31. 12. 2018. Navrhuje řešení zjištěných stavů s cílem stanovit základ daně a celkovou daňovou povinnost co nejvýhodněji pro plátce daně.
The diploma thesis focuses on the taxation of legal entities. Based on acquired theoretical knowledge, it analyzes the current trend of taxation in a particular limited company. The thesis looks for a way to optimize tax base and tax liability in the selected company by applied use of income tax law in the Czech Republic and suggests solutions to keep the trend of tax optimalization in the selected company ongoing.
Description
Citation
RUČKOVÁ, L. Optimalizace daně z příjmů vybrané společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Miloš Tumpach, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Jahoda, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Otázky vedoucího práce: nejsou. Otázky oponenta: zodpovězeno. Otázky dalších členů komise: doc. Jahoda: Jak byste přesvědčila zaměstnance o tom, že benefit v podobě příspěvku na penzijní připojištění je výhodnější než navýšení mzdy (za předpokladu stejných nákladů z pohledu firmy)? Uvedené demonstrujte s využitím nějakého příkladu. Zodpovězeno. Beranová, Ph.D.: Myslíte si, že když uplatníte daňové plnění na 3 automobily, bude to vzhledem k velikosti společnosti a počtu zaměstnanců správcem daně akceptováno? Zodpovězeno. doc. Brychta: Které z Vašich návrhů si společnost může fakticky uplatnit? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO