Komparace majetkových daní v České republice a v Polsku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá komparací vybrané majetkové daně v České republice a v Polsku. Práce je rozdělena do pěti částí. Aplikačním cílem je výpočet daňové povinnosti pro vybraný zemědělský podnik v České republice a její porovnání s Polskou republikou. Dalším cílem této práce je porovnání výnosnosti majetkových daní v rámci vybraných zemí OECD.
The diploma thesis deals with comparision selected property taxes in the Czech Republic and Poland. The work is divided into five parts. The application aim of work is calculated the tax liability for selected agricultural company in the Czech Republic and its comparing with Republic of Poland. Another aim of this thesis is compared the productiveness of property taxes within selected OECD countries.
Description
Citation
PEJCHALOVÁ, P. Komparace majetkových daní v České republice a v Polsku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Grásgruber Miloš, Ph.D. (člen) Ing. Petr Mikulica (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Otázky vedoucího práce: nejsou. Otázky oponenta: zodpovězeno. Otázky dalších členů komise: Grásgruber, Ph.D.: Ke které zemi patří výměra daní ve fyzických jednotkách u pozemků, a co to znamená? Která vyhláška stanovuje cenu půdy a ke které půdě se tento výpočet vztahuje? Částečně zodpovězeno. Grásgruber, Ph.D.: Jakým způsobem mohou obce v České republice ovlivnit cenu pozemků? Je toto možné i v Polsku? A pokud ano, jakým způsobem? Částečně zodpovězeno. Grásgruber, Ph.D.:Může obec zavést koeficient, kterým ovlivní daň? Jak se tento koeficient nazývá? Jakých může nabývat hodnot? Částečně zodpovězeno. doc. Fedorová: Je systém v Polsku složitější než v České republice? Zodpovězeno. doc. Fedorová: Jakým způsobem se v Polsku stanovuje průměrná cena? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO