Nájemné bytu a faktory, které je ovlivňují ve vybraných lokalitách města Brna

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce popisuje současný stav na trhu s nájemním bydlením ve vybraných městských částech statutárního města Brna a dále popisuje a vyhodnocuje základní faktory, které cenu nájmu ovlivňují. Součástí práce je průzkum trhu ve čtyřech odlišných lokalitách města Brna, konkrétně jsou to Žabovřesky, Bystrc, Líšeň a Bohunice. Průzkum trhu je proveden pro rozdílné dispozice bytů, a sice 1+1 a 1+kk, 2+1 a 2+kk, 3+1 a 3+kk. Veškeré nasbírané údaje jsou porovnány a popsány textově a graficky. Pro porovnání trhu s nájemným bydlením se zahraničím je součástí práce také průzkum trhu v Bratislavě, konkrétně v městské části Petržalka.
The diploma thesis describes the current situation on the rental housing market in selected city parts of the Statutory City of Brno and describes and evaluates the basic factors that influence the rental price. Part of the thesis is a market research in four different locations in Brno, namely Žabovřesky, Bystrc, Líšeň and Bohunice. Market research is conducted for different layouts of apartments, namely 1+1 and 1+kk, 2+1 and 2+kk, 3+1 and 3+kk. All collected data are compared and described in text and graphics. In order to compare the rental market with foreign countries, the thesis also includes a market survey in Bratislava, specifically in the district of Petržalka.
Description
Citation
KELLNEROVÁ, S. Nájemné bytu a faktory, které je ovlivňují ve vybraných lokalitách města Brna [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Milada Komosná, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Nájemné bytu a faktory, které je ovlivňují ve vybraných lokalitách města Brna. Diplomantka závěrečnou práci obhájila, obhajoba je hodnocena B.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO