Analýza rozhodujících vlivů na obvyklou cenu vybraných rodinných domů v Břeclavi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá rozhodujícími vlivy působícími na obvyklou cenu rodinných domů ve městě Břeclavi. Na základě provedeného dlouhodobého průzkumu na českém realitním serveru Sreality.cz a na serveru Českého úřadu zeměměřického a katastrálního cuzk.cz je v práci podrobně popsána situace na realitním trhu a sestaveny databáze. Dále je pro tři vybrané rodinné domy umístěné v různých částech města (v Břeclavi centru, ve Staré Břeclavi a v Poštorné) určena cena zjištěná a cena obvyklá. Závěrečná část diplomové práce je věnována analýze rozhodujících vlivů, zejména vlivu lokality. Provedeno je porovnání výsledků z jednotlivých částí města i porovnání s dosavadními poznatky zjištěnými rešeršní činností.
The diploma thesis deals with decisive factors effecting the usual price of family houses in town Břeclav. The long-term research was conducted on Czech real estate server Sreality.cz and on the server of Czech Office for Surveying, Mapping and Cadastre cuzk.cz. Based on this research the situation on real estate market was described in details in the thesis and the databases were built. Furthermore, the administrative price and the usual price were determined for three chosen family houses located in different parts of the city (in Břeclav center, in Stará Břeclav, in Poštorná). The final part of diploma thesis is devoted to the analysis of critical influences, especially the influence of the location. Both of comparison of results from individual parts of the city and comparison with existing knowledge found by search activities were made.
Description
Citation
LORENC, T. Analýza rozhodujících vlivů na obvyklou cenu vybraných rodinných domů v Břeclavi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Milada Komosná, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Analýza rozhodujících vlivů na obvyklou cenu vybraných rodinných domů v Břeclavi. Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Komise položila otázky: jaký vliv má sociální okolí stavby. Diplomant na otázky odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil, obhajoba je hodnocena A.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO