Vliv rekonstrukce na tržní hodnotu bytové jednotky v Blansku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vlivem rekonstrukce na tržní hodnotu bytové jednotky v konkrétní lokalitě. V první části práce jsou vysvětleny pojmy, které se dané problematiky týkají. Ve druhé části je zkoumán již samotný vliv rekonstrukce na cenu jednotky. Nejprve je hodnocen analyticky a statisticky na datech z vytvořené databáze a poté konkrétně na dvou bytových jednotkách, které prošly rekonstrukcí. Ty byly oceněny třemi způsoby – porovnávacím způsobem a nákladovým způsobem bez koeficientu úpravy ceny dle aktuální vyhlášky o oceňování majetku a také metodou přímého porovnání. Práce porovnává hodnotu těchto jednotek před a po provedení rekonstrukce. Dále řeší zhodnocení investice, kdy porovnává náklady na rekonstrukci s nárůstem tržní hodnoty nemovitosti.
This thesis deals with the impact of the reconstruction on the market value of an apartment unit in a particular location. The first part of the thesis explains the terms that relate to the issue. In the second part the impact of the reconstruction on the price of the unit is examined. Firstly, it is evaluated analytically and statistically based on data from the created database and then specifically on two apartment units that have been reconstructed. These were valued in three ways - the comparative way and cost way without price adjustment coefficient according 441/2013 Sb. and method of the direct comparison. The thesis compares the value of these units before and after the reconstruction. It also deals with the evaluation of the investment when it compares the costs of reconstruction with the increase of market value of the real estate.
Description
Citation
BRZOBOHATÁ, A. Vliv rekonstrukce na tržní hodnotu bytové jednotky v Blansku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi s obsahem své závěrečné práce na téma Vliv rekonstrukce na tržní hodnotu bytové jednotky v Blansku formou powerpointové prezentace. Závěrečnou práci obhajovala přesně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala zodpovědně. Cíle práce byly splněny. Na otázky komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta závěrečné práce odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO