Metodický postup převodu členských práv a povinností u družstevního bytu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou družstevního vlastnictví nemovitých věcí a specifiky při jeho financování prostřednictvím hypotečního úvěru. První část práce obsahuje objasnění základních pojmů týkajících se bytových družstev, hypotečních úvěrů a celkového procesu koupě a financování nemovitých věcí, přičemž je zde poukázáno na rozdíly při financování nemovitých věcí v družstevním a osobním vlastnictví. V druhé části práce je následně vyhodnoceno optimální financování konkrétního družstevního bytu se zohledněním rizik s tím spojených. Závěr práce pak obsahuje doporučení pro snížení analyzovaných rizik, a to jak z pohledu žadatele, tak z pohledu banky.
The thesis deals with the issue of co-operative ownership of immovable property and the specifics of its financing through a mortgage loan. The first part of the thesis contains an explanation of basic terms concerning housing cooperatives, mortgage loans and the overall process of purchase and financing of immovable property. The second part of the thesis then evaluates the optimal financing of a particular cooperative apartment, taking into account the risks associated with it. The conclusion of the thesis contains recommendations for reducing the analyzed risks, both from the perspective of the applicant and from the perspective of the bank.
Description
Citation
KELLNEROVÁ, G. Metodický postup převodu členských práv a povinností u družstevního bytu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Milada Komosná, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Metodický postup převodu členských práv a povinností u družstevního bytu. Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Komise položila otázku Na čem závisí, zdali může být byt převeden do osobního vlastnictví, Jaké má družstevní byt výhody? Diplomantka na otázky odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila, obhajoba je hodnocena A.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO