Vliv provedení zateplení panelového domu v Ostravě na výdaje spojené s jeho provozem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá posouzením vlivu zateplení panelového domu v Ostravě na výdaje spojené s jeho provozem. První část je zaměřena na metody snižování energií v budovách a popisuje metody hodnocení investic. V druhé části je řešeno zateplení bytového domu v Ostravě. Nejprve je důkladně analyzován současný stav domu, jak z hlediska energetického, tak stavebního. Poté jsou navrhnuta jednotlivá opatření ke snížení energetické náročnosti budovy. Následně jsou vytvořena optimální kombinace opatření. Tato opatření jsou posouzena z hlediska dotačních titulů a možností financování. Na závěr je uvedeno vyhodnocení kombinací a zvolení nejlepší kombinace opatření ke snížení nákladů na provozování budovy.
Residential building, thermal insulation, thermal insulation system energy saving, economic return on investment
Description
Citation
POSPÍŠIL, T. Vliv provedení zateplení panelového domu v Ostravě na výdaje spojené s jeho provozem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Milada Komosná, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Vliv provedení zateplení panelového domu v Ostravě na výdaje spojené s jeho provozem. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval velmi zodpovědně. Na otázky komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta závěrečné práce odpověděl správně a jasně. Ing. Tomáš Matras položil otázku: Jak byste navrhoval větrání u předmětného objektu? doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. položila otázku: Jak jste spočítal úsporu. Co zahrnuje rekonstrukce u panelových domů? doc. Ing. arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc., položil otázku: Jaký bude další scénář s panelovými domy? Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil. Obhajoba: A
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO