Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na hodnocení finanční situace společnosti Xella CZ, s. r. o., za období 2013–2017. V teoretické části jsou rozebrány metody a ukazatele finanční analýzy, se kterými poté pracujeme v analytické části. Hodnoty pro zpracování byly poskytnuty samotnou společností. Konečnou částí práce jsou návrhy na zlepšení její finanční situace.
The bachelor thesis is focused on evaluation of the financial situation of Xella CZ, Ltd., for the period 2013-2017. The theoretical part analyzes methods and indicators of financial analysis, which we then work in the analytical part. Processing values were provided by the company itself. The final part of the thesis is a proposal to improve its financial situation.
Description
Citation
SKOUPÁ, Z. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Vít Hromádka, Ph.D. (předseda) Ing. Libor Benátský (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen) Ing. Martina Pivodová (člen)
Date of acceptance
2019-06-19
Defence
Otázky vedoucího: Z jakých důvodů navrhujete financování investice úvěrem? Společnost Xella CZ s.r.o. má dostatečné finanční prostředky na svých účtech (viz. rozvaha společnosti v příloze). odpovězeno Popište výchozí předpoklady sestavených variant finančního plánu. odpovězeno Otázky oponenta: Jaká analýza se používá pri zkoumání silných a slabých stránek firmy? částečně odpovězeno Jakým způsobem vedení firmy dospěje k závěru, že se jí vyplatí investovat kapitál do chodu firmy, místo aby si jej uložila na úrok v bance? odpovězeno Ing. Helena Hanušová, CSc. Ve své práci uvádíte rizika. Jakou metodu jste použila pro rozpoznání těchto rizik? odpovězeno RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. Jak ve vaší rizikové analýze hodnotíte pravděpodobnost? Jaký je rozdíl mezi bodovým hodnocením a pravděpodobností? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO