Hodnocení finanční situace společnosti a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na zhodnocení finanční situace organizace Vinařství Mutěnice, s. r. o. v letech 2013–2017. Nejprve jsou v teoretické části představeny veškeré ukazatele, které budou potřeba ke zpracování finanční analýzy. V analytické části jsou tyto poznatky využity k samotné analýze společnosti. A na závěr je třeba navržení určitých opatření, která budou aplikována na problematické oblasti odhalené finanční analýzou.
Bachelor thesis focuses on the evaluation of the financial situation of the organization Vinařství Mutěnice, s. r. o. in 2013–2017. First, all the indicators that will be needed to process the financial analysis are presented in the theoretical part. In the analytical part, these findings are used to analyse the company itself. Finally, it needs to propose some measures that will be applied to the problematic areas that the financial analysis has revealed.
Description
Citation
MĚCHUROVÁ, L. Hodnocení finanční situace společnosti a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Liběna Tetřevová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-14
Defence
otázky oponenta - odpovězeno doc. Tetřevová - V práci uvádíte, že není náročné začít podnikat v oblasti vinařství, i když v předcházejícím textu jmenujete, co je nutné vlastnit (např. vinici). Jaký je Váš osobní názor na začátek tohoto druhu podnikání? - částečně odpovězeno Ing. Bočková - Prováděla jste průzkum mezi bankami, jestli neexistuje vhodnější forma kontokorentu? - odpovězeno Ing. Bočková - Jaký objem odběratelských faktur by jste řešila faktoringem? - odpovězeno Ing. Bočková - Diskutovala jste závěry práce s majitelem firmy? - odpovězeno RNDr. Chvátalová - Co může být velkým rizikem při podnikání v oblasti vinařství? Je na tato rizika firma finančně připravena? - odpovězeno RNDr. Chvátalová - Vede vinařství přesnou evidenci řetězců, kam dodávají svá vína a v jakém objemu? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO