Technologie napájecích čerpadel do 100 kg/h vody

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem práce je provést rešerši z oblasti čerpací techniky, určit požadavky na napájecí čerpadla pro malé energetické bloky, určit typy napájecích čerpadel a jejich vlastnosti. Dále je úkolem navrhnout zapojení vybraného napájecího čerpadla v okruhu s pístovým parním motorem o výkonu 2 kW.
The aim of my work is to research the field of pumping technology, specify the requirements for feed pumps for small energy blocks, determine the types of feed pumps and their properties. The next task is to design a connection of a selected feed pump in a system with a piston steam engine with a power of 2 kW.
Description
Citation
HOLČAPEK, J. Technologie napájecích čerpadel do 100 kg/h vody [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kracík, Ph.D. (člen) Ing. Hana Lisá, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Frantík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-18
Defence
Práce byla odprezentována. Oponentovy otázky byly zodpovězeny. Byly položeny následující doplňující otázky. 1. Jak je možné, že kavitace poškozuje lopatku, jakým způsobem ji poškozuje? 2. Proč jsme v tak nízkých účinnostech u daného čerpadla? 3. Kolik je účinnost parního stroje? 4. Rozdíl mezi studeným a teplým startem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO