Návrh zdroje tepla pro domovní vytápění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem bakalářské práce je seznámení se zdroji tepla, které jsou vhodným vytápěním pro rodinný dům s důrazem na tepelná čerpadla. V první části jsou popsány všechny zdroje tepla, které se dají použít pro domovní vytápění. V druhé části je podle vypočítaných ztrát pro zvolený dům navrženo pět různých typů zdrojů tepla. Na závěr práce jsou tyto zdroje tepla porovnány podle ekonomického hlediska.
The aim of this bacherol thesis is to provide the familiarisation with the most suitable sources used for heating of family houses with main emphasis on heat pumps. The first section describes all possible sources used for heating, which can also be used as a household heating. The second part of this thesis is based on calculated losses which were done for selected house using five different types of heat sources. The thesis is concluded by comparing sources of the heat with the economic point of view.
Description
Citation
NEVORAL, M. Návrh zdroje tepla pro domovní vytápění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetika, procesy a životní prostředí
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Kracík, Ph.D. (člen) Ing. Hana Lisá, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Moskalík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-17
Defence
Student odpověděl na otázky oponenta. K práci byly položeny tyto otázky: Jak jste stanovil množství teplé užitkové vody na letní provoz?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO