Ověření využití agropelet pro vytápění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá agropeletami a jejich spalováním z hlediska emisí a účinnosti. Je složena ze dvou částí. První část je teoretická, kde je uvedena rešerše dostupných druhů biomasy, výroba agropelet a princip spalovaní. Druhá část práce je zaměřena na experimentální porovnání účinností a emisní třídy kotle pro různé agropelety.
This bachelor thesis deals with agropellets and their combustion in terms of emissions and efficiency. It consists of two parts. The first part is theoretical, where the search of available types of biomass, production of agropellets and combustion principle is presented. The second part of the thesis is focused on experimental comparison of efficiency and emission class of boiler for various agropellets.
Description
Citation
MUZIKÁŘOVÁ, V. Ověření využití agropelet pro vytápění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetika, procesy a životní prostředí
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Kracík, Ph.D. (člen) Ing. Hana Lisá, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Moskalík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-17
Defence
Studentka odpověděla na otázku oponenta. K práci byly položeny tyto otázky: Mohou termické NOx vznikat i v přírodě? Vyjmenujte charakteristické teploty popele a nakreslete zkušební vzorek při těchto teplotách. Proč je důležité tyto teploty stanovit?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO