Návrh systému řízení finančních rizik ve společnosti ABC, s.r.o.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
V této diplomové práci je vysvětleno, co se rozumí pojmem riziko, jak probíhá proces řízení rizik a jsou popsána ta finanční rizika, která existují ve společnosti ABC, s.r.o. Jedná se o riziko měnové, úvěrové a likviditní. U těchto finančních rizik je popsán způsob jejich analýzy a měření a také prostředky, které slouţí k jejich řízení. Na příkladu společnosti ABC, s.r.o. jsou pak tyto postupy vysvětleny a je navrţen systém jejich řízení.
This master’s thesis explains what the term risk means, how the project of risk management is running and financial risks existing in the company ABC, s.r.o. are described. These risks are currency risk, credit risk and liquidity risk. The methods of their analysis and measurement and also instruments are stated. These procedures and project of the risk management are explained.
Description
Citation
VALENTOVÁ, A. Návrh systému řízení finančních rizik ve společnosti ABC, s.r.o. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Miloš Konečný, DrSc. (předseda) Ing. František Šebek, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen) Ing. Josef Veselý, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO