Design kempingové lampy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá designem kempingové lampy. Cílem bylo navrhnout jednoduchý a vizuálně čistý tvar. Důraz byl kladen na snadné ovládání a manipulaci v kombinaci s různými módy svícení. Jde o lampu menších rozměrů využívající COB LED diody ve dvou světelných zdrojích. Napájení je řešeno pomocí vyměnitelných baterií. Návrh je cílen na mladší a střední generaci uživatelů.
This Bachelor’s thesis deals with a design of camping lamp. The main goal was to develop a simple and visually clean shape. The important part was also to focus on a simple controlling and manipulation with a combination of different modes of lighting. The result is a small-sized lamp with the COB LED diodes and replaceable batteries. A targeted group of users is younger and middle-aged generation.
Description
Citation
STÁREK, J. Design kempingové lampy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (předseda) doc. Ing. arch. Jan Rajlich (místopředseda) doc. Ing. David Paloušek, Ph.D. (člen) Ing. Dana Rubínová, Ph.D. (člen) akad. soch. Josef Sládek, ArtD. (člen) akad. soch. Tamara Buganská (člen)
Date of acceptance
2019-06-14
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a zodpověděl dotazy: Dotaz: 1) V kapitole Tvarové řešení uvádíte, že výrazné zaoblení horní obvodové hrany podporuje stabilitu. Můžete vysvětlit? - zodpovězeno 2) Jak je výklopné oko zajištěno proti vychýlení a poškození při přepravě/uložení např. v zavazadle? – zodpovězeno Akad. Soch. Buganská – Jak byste uchytil lampu ve stanu kde není háček? – zodpovězeno Doc. Křenek – Proč jste rezignoval na horizontální využití lampy? Lze umístit výstupky pro nerovný terén i ze strany výklopného úchytu? Není madlo příliš subtilní? – zodpovězeno Doc. Křenek – Jak byste vytáhl z formy průsvitný díl lampy? – částečně zodpovězeno Doc. Paloušek – Jaký materiál využijete pro lampu? Jsou vhodnější materiály? Jaké jsou výhody ABS materiálu? Jaký je výrobní limit ABS? – zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO