Návrh na zefektivnění procesu obrábění vnitřního ozubení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předmětem této studie je návrh na zefektivnění procesu výroby unašeče s vnitřním ozubením. V úvodu práce jsou popsány některé druhy ozubení. Druhá kapitola je zaměřena na rozbor vyráběného dílu a pracovišť pro výrobu. Třetí kapitola obsahuje popis technologických metod výroby ozubení konvenčními a nekonvenčními metodami. Praktická část práce obsahuje návrh inovace výrobního procesu výroby ozubení. V závěru je provedeno technicko–ekonomické zhodnocení včetně porovnání stávajícího a nově navržených řešení.
The subject of this study is a proposal to streamline the production process of gear with internal gear. At the beginning of the thesis are described some types of gearing. The second chapter is focused on the analysis of manufactured part and workplaces for production. The third chapter contains description of technological methods of gearing production by conventional and unconventional methods. The main point of this work is a proposal of innovation of the production process of gearing production. In conclusion, technical-economic evaluation including a comparison of existing and newly designed solutions.
Description
Citation
HOFFMANN, J. Návrh na zefektivnění procesu obrábění vnitřního ozubení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Štefan Václav, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Martin Petrenec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-14
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Co vše je zahrnuto ve vypočítaných nákladech? 2. Jaká se všeobecně používá přelomová hodnota z hlediska investic? 3. Jaká je reálná řezná rychlost během dané technologické operace? 4. Jak je možné kontrolovat obrobenou součást z hlediska metrologie? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO