Chlazení stlačeného vzduchu pro spalovací motor kategorie CDS SEMI-PRO

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem nového systému chlazení stlačeného vzduchu pro přeplňovaný motor použitý v kategorii závodu CDS Semi-Pro. První část práce je zaměřená na analýzu vnějších podmínek ovlivňující návrh systému. Druhá část se věnuje simulacím výkonových parametrů motoru. Ve třetí části je proveden návrh dvou nových systémů a návrh metodiky testování. Poslední část se věnuje zpětnému dosazení reálných parametrů do výpočtového modelu, ověřením výsledků a zhodnocením navržených systémů.
This diplom thesis describes design of new pressured air cooling system for trubocharged Diesel engine used in CDS Semi-Pro competitions. First part is focused on analysis external conditions influencing the desing. Second part pays attention to simulations of performance. Third part describes design of two systems and possible testitng method. In last part, the real parametrs are put into the computing model followed by verification of the results and evaulation of the designed systems.
Description
Citation
NOVOZÁMSKÝ, R. Chlazení stlačeného vzduchu pro spalovací motor kategorie CDS SEMI-PRO [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Novosad (člen) Ing. Marek Bačovský (člen) Ing. Marek Slovák (člen) Ing. Jiří Kubíček (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Student seznámil zkušební komisi s náplní a výsledky své závěrečné práce. V návaznosti na to zodpověděl otázky oponenta. Dále odpovídal na následující otázky členů komise: Lze pro chlazení motoru použít nano kapalinu? Vysvětlete graf, který máte popsán jako závislost teploty na hustotě vzduchu? Pro jaké plyny platí stavová rovnice z termomechaniky? Co se zvýší u motoru chlazením nasávaného vzduchu? Jak je to s vlhkostí vzduchu vzhledem k výkonu motoru? Jak se nazývá metodika pro vzájemné porovnání měření výkonů v různých atmosférických podmínkách?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO