Manipulátor pro skládání slévárenských forem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou návrhu konstrukce manipulátoru pro skládání dvoudílných slévárenských forem. V práci je provedena analýza současného stavu poznání v odvětví manipulačních zařízení a průmyslových robotů z obecného pohledu. Následně práce seznamuje se současnou problematikou manipulačních zařízení, která jsou využívána ve slévárenství. Dále se práce zabývá rozborem problematiky konstrukce manipulátoru, volbou vhodné varianty řešení konstrukce vlastního manipulačního zařízení. Konstrukční řešení je podloženo výpočtovou zprávou, 3D modelem a výkresovou dokumentací vybraných uzlů. Závěr práce je věnován zhodnocení práce a praktickým doporučením.
The diploma thesis deals with the design of manipulator construction for folding two-part molds. In the thesis, an analysis of the current state of knowledge in the field of handling equipment and industrial robots is generally performed. Subsequently, the work introduces the current issue of handling equipment that is used in foundry. Furthermore, the work deals with the analysis of the manipulator construction, choosing the appropriate solution for the construction of its own handling equipment. Design solution is supported by computational message, 3D model and drawing documentation of selected nodes. The conclusion is devoted to the evaluation of work and practical recommendations.
Description
Citation
BORÝSEK, L. Manipulátor pro skládání slévárenských forem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Ing. Václava Lašová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Jan Mareček, DrSc. (člen) Ing. Vladimír Bulej, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miroslav Maňas, CSc. (člen) Ing. Petr Talanda (člen)
Date of acceptance
2019-06-19
Defence
Student odprezentoval svoji DP členům komise. Student odpovídal na následující otázky členů komise: Proč jste mluvil o suložení ložisek do "O" když je to do "X"? Jakou máte hodnotu životnosti ložisek, když se bude zařízení minimálně otáčet? Váš manipulátor je úplně nové konstrukce ? V čem je nové? Jak fixujete upnutí proti pootočení? Kde jste vzal dovolené zatížení 105 MPa?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO