Návrh výrobní technologie pro zdvihací zařízení chladiče traktoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem výrobní technologie pro zdvihací zařízení chladiče traktoru. Toto zařízení slouží k usnadnění montáže chladiče při výrobě traktoru. V první části jsou popsány druhy zdvihacích zařízení. V následujících kapitolách jsou navrženy výrobní technologie, stroje a nástroje pro výrobu dané součásti. Jsou navrženy materiály a výrobní postupy pro zhotovení zadané součásti. V závěru jsou pro navržený způsob výroby vypracovány technologické postupy, spočítána časová náročnost a provedeno technicko-ekonomické zhodnocení výroby.
The thesis focuses on production technology of the lifting equipment for a tractor cooler. This device is used in order to ease the installation of a cooler during the manufacturing of a tractor. In the first chapter, various types of the lifting equipment are described. In the following chapters manufacturing methods, machines and tools for the production of the specific component are described. Furthermore, materials and manufacturing processes for the complementation of the specific component are proposed. In the conclusion, the methods for the manufacturing are suggested, the timescale is calculated and the technical-economical evaluation is performed.
Description
Citation
RAISKUP, M. Návrh výrobní technologie pro zdvihací zařízení chladiče traktoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Robert Čep, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Františka Pešlová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Igor Barényi, Ph.D. (člen) Ing. Petr Valášek (člen) Dr. Ing. Rostislav Suchánek (člen)
Date of acceptance
2019-06-14
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jaké součásti byly svařeny? 2. Jaké stroje je vhodné volit na kusovou výrobu? 3. Můžete popsat tepelné zpracování použité ve vašem prac. postpu? 4. Jaký rozdíl je mezi cementitem a karbidem? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO