Návrh a výroba vakuové formy pro sériové tváření plastů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a výrobou formy pro sériovou výrobu plastových dílů vakuovým tvářením. Práce je rozdělena do 2 hlavních kapitol. Teoretická část obsahuje rozbor technologie třískového obrábění. V experimentální části práce je řešena konstrukce formy v softwaru PowerShape a následuje podrobný rozbor výroby modelu pro zaformování a samotné formy. Závěrem experimentální části je pojednáno o ručním dokončení formy a kontrole formy. Práce je ukončena technicko-ekonomickým zhodnocením, ve kterém jsou řešeny náklady na výrobu formy.
This diploma thesis deals with the proposal and production of a mold for series production of plastic parts by vacuum forming. The thesis is divided into 2 main chapters. The theoretical part includes analysis of chip machining technology. The experimental part focuses on solving the design of the mold in PowerShape software, a detailed analysis of making of the model for casting and about making of the mold themselves. In the last part the manual completion and verification of the mold is discussed. Thesis is terminated by technical-economic evaluation, in which is discussed about production costs.
Description
Citation
TIŠNOVSKÝ, J. Návrh a výroba vakuové formy pro sériové tváření plastů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Vrba, CSc. (člen) prof. Dr. Ing. Ivan Mrkvica, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Rostislav Suchánek (člen) prof. Ing. Tomáš Podrábský, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-17
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jaký materiál byl zvolen pro výrobu formy? 2. Jaký rozdíl mezí cenou a výrobnimi náklady?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO