Účinnostní mapa pohonu s asynchronním strojem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá rozborem ztrát v asynchronním motoru a frekvenčním měniči. Dále je jejím cílem tvorba a srovnání interpolačních metod, které jsou dále implementovány na účinnostní mapě asynchronního motoru napájeného měničem.
This bachelors thesis analyses reasons behind power losses in induction motors and frequency convertors. In addition, its goal is the making of interpolation methods and their comparison. These methods are implemented on efficiency map of an induction motor powered by frequency convertor.
Description
Citation
HOJNÝ, O. Účinnostní mapa pohonu s asynchronním strojem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Kazimierz Peszyński (předseda) doc. Ing. Stanislav Věchet, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Profant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Vlach, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Majer, Ph.D. (člen) Ing. Oldřich Ševeček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-19
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svoji bakalářskou práci, dále byly přečteny posudky a zodpovězeny dotazy oponenta. Poté byly členy komise položeny následující otázky související s bakalářskou prací: Jak jste určil ztráty v rotoru? Čemu jsou úměrné ztráty v kleci rotoru? Dle zadání jste měl vytvořit algoritmus pro výpočet účinnosti pohonu, v práci však žádnou účinnost nepočítáte, ale pouze prokládáte naměřené hodnoty. V čem požadované výpočty tedy spočívaly? Jaký je rozdíl mezi vaším algoritmem a již existujícími nástroji, například v Matlabu? Uvažoval jste pouze aritmetický průměr odchylek, zabýval jste se však statistickým rozložením této odchylky? V čem spočívala metodika měření? Je standartní, že se účinnost vykresluje ve 2D a hodnoty se odlišují barevně, zvažoval jste tuto možnost zobrazení oproti zobrazení ve 3D? Po zodpovězení všech dotazů byla obhajoba celkově hodnocena jako uspokojivá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO