Arduino meteostanice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je vytvoření bezdrátové, solárně napájené meteostanice postavené na platformě Particle. Skládá se z modulu Photon, solárního panelu, senzorů k měření teploty, tlaku a rychlosti větru a webserveru. Senzory jsou připojeny přímo k modulu Photon, který zaznamenává data ze senzorů a dále jsou pomocí wifi odesílány na webserver, který je zapisuje současně do databáze typu SQLite a do tabulek Google Sheets. Aktuální hodnoty, jejich historie i grafické vyobrazení je možné zobrazit v databázi, webovém rozhraní, nebo přímo v tabulkách Google.
The aim of this bachelor thesis is to build remote, solar powered weather station using Paricle platform. Weather station consists of Photon module, solar panel, sensors to measuring the temperature, pressure, humidity and speed of wind and of the webserver. Sensors are conected directly to the Photon module, which reads data from sensors and sending them over wifi to the webserver, which writes data simultaneously to the SQLite database and to Google Sheets. Current and historical data with charts are accessible from database, web interface or directly in Google Sheets.
Description
Citation
NAVRÁTIL, M. Arduino meteostanice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Branislav Lacko, CSc. (předseda) prof. Ing. Pavel Ošmera, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc. (člen) Ing. Radek Poliščuk, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Škrabánek, Ph.D. (člen) Ing. František Vdoleček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-20
Defence
Student seznámil komisi s výsledky své bakalářské práce a úspěšně zodpověděl otázky oponenta i komise (typ baterie).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO