Riziko výběru dodavatele s využitím fuzzy logiky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá výběrem a hodnocením dodavatelů příslušenství pro mobilní telefony pro firmu ZONES s.r.o. a stanovení jejich hodnoty rizika. V práci je vytvořen rozhodovací model pomocí fuzzy logiky. Hlavní část práce tvoří návrhy na řešení hodnocení dodavatelů společnosti. Na začátku práce jsou rozebrána teoretická východiska, která jsou použita pro zpracování dalších částí práce. Rozhodovací modely jsou tvořeny v programech Microsoft Excel a MATLAB. Fuzzy model je vytvořen na základě požadavků společnosti. Další část práce se zabývá rozborem a porovnáním výsledků z obou programů. Výsledkem práce je model, který je snadný na ovládání, a který zlepší výběr a hodnocení dodavatelů ve firmě ZONES s.r.o.
The diploma thesis deals with selection and evaluation of phone accessories suppliers for ZONES s.r.o. company and evaluates their possible risks. In thesis is created decision model which is using fuzzy logic. The main part of the thesis consists of proposals for the evaluation of the company's suppliers. At the beginning of thesis are theoretical bases which will be used in the practical parts. Decision models are created in Microsoft Excel and MATLAB. The fuzzy model is based on requirements of the company. Another part of the thesis deals with analysis and comparison of results from both programs. The result of this thesis is the model which is easy to use and improves selection and evaluations of phone accessories for ZONES s.r.o. company.
Description
Citation
ČERNÁ, H. Riziko výběru dodavatele s využitím fuzzy logiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-25
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Riziko výběru dodavatele s využitím fuzzy logiky. Komise položila následující otázky: - Co je myšleno pod pojmem "přesnější výsledky"? Kdo stanovuje funkci členství? Jaký byl využit fuzzy rozklad? (doc. Karpíšek) Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO