Hodnocení a minimalizace rizik v oblasti BOZP u stavebních společností

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na vyhodnocení a minimalizaci rizik v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP), konkrétně na rizika ve stavebnictví. Provedená analýza současného stavu hodnotí problematiku současné BOZP z evropského a národního hlediska, definuje pojmy a obsahuje základní zásady bezpečné práce se stavebními stroji. Hlavním úkolem práce je na modelovém příkladu provést analýzu rizik spojená s prováděnou činností a navrhnout vhodná opatření k jejich minimalizaci včetně finančního zhodnocení.
This diploma thesis focuses on the evaluation and minimization of risks in the area of occupational health and safety (OSH), specifically on risks in the construction industry. The analysis of the current state evaluates the issue of current OSH from the European and national point of view, defines terms and contains basic principles of safe work with construction machines. The main task of this work is to analyze the risk associated with the performed activity on a model example and propose suitable measures for their minimization including financial evaluation.
Description
Citation
ALBRECHT, D. Hodnocení a minimalizace rizik v oblasti BOZP u stavebních společností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-25
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Hodnocení a minimalizace rizik v oblasti BOZP u stavebních společností. Komise položila následující otázky: - Co v případech, že je riziko velice vysoké? Co znamená zkratka UDS? (doc. Karpíšek) - Jaký byl výchozí stav ve firmě s ohledem na BOZP? (doc. Kledus) - K čemu práce cílila? (prof. Adamec) - Proč jste zvolil metodu FMEA? (doktor Šimůnek) Diplomant na otázky komise odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO