Gelové polymerní elektrolyty s vyšší požární bezpečností

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou přípravy gelových polymerních elektrolytů na bázi PMMA a sulfolanu s vyšší požární bezpečností a vysokou iontovou vodivostí. Teoretická část pojednává o elektrolytech pro Li – ion akumulátory, požárních zkouškách polymerů, retardaci proti hoření a vodivostních měřeních. V praktické části hodnotím vlastnosti připravených gelů a na základě výsledků těchto experimentů navrhuji nové postupy výroby elektrolytů.
This work deals with preparation of PMMA based gel polymer electrolytes with high fire safety and high ionic conductivity. In the theoretical part of the work GPEs for Li – ion accumulators, fire safety tests, fire retardants are mentioned. Preparation of GPEs, electrical and other properties are described in the experimental part. Furthermore, new possible methods of gel preparation are discussed.
Description
Citation
MUSIL, M. Gelové polymerní elektrolyty s vyšší požární bezpečností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jaromír Kadlec, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Jirák, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-10
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s podstatnou částí práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. V jakých systémech se dané elektrolyty používají a proč je třeba zvyšovat nehořlavost? Uvedené gely jsou již zavedené nebo se jedná o nové přísady? V interpretaci naměřených výsledků je patrné, že zbylo mnoho nanočástic. Z čeho tak usuzujete?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO