Analýza erozních a odtokových poměrů pro potřeby pozemkových úprav v k.ú Liderovice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této práce bylo provést analýzu erozních a odtokových poměrů v k.ú. Liderovice. Určil jsem erozi pomocí Wismeierovy-Smithovy rovnice v prostředí Arcmap geografického informačního systému a pomocí 2D univerzální rovnice pro výpočet dlouhodobé ztráty vody v půdě. Na základě digitálního modelu terénu jsem zjistil akumulaci vody a v terénu jsem vytyčil kritické body. Dále jsem vypočítal odtokové poměry pomocí hydrologického modelu DesQ.
The aim of this work was to analyze the erosion and runoff conditions in the cadastral area. Liderovice. I determined the erosion using the Wismeier-Smith equation in the Arcmap geographic information system and using the 2D universal equation to calculate long-term water loss in soil. Based on the digital terrain model, I found the accumulation of water and set the critical points in the field. Furthermore, I calculated the drainage conditions using the hydrological model DesQ.
Description
Citation
BENÁČEK, J. Analýza erozních a odtokových poměrů pro potřeby pozemkových úprav v k.ú Liderovice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
prof. Ing. Miroslav Dumbrovský, CSc. - předseda, doc. Ing. Jitka Malá, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martina Kulihová - tajemník, Ing. Jan Ručka, Ph.D. - člen, Ing. Eva Hyánková, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Julínek, Ph.D. - člen, Ing. Veronika Sobotková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Nedostavil se.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO