Užitné vlastnosti plastových a hliníkových oken při zabudování do stavby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je věnována tepelně izolační problematice jednotlivých součásti dveří a oken z hliníkových a plastových profilů. Zároveň jsou i uvedeny výrobní postupy pro výrobu těchto otvorových výplní stavebních konstrukcí. Dále jsou shrnuty požadavky pro uvedení výrobku na trh a posouzení užitných vlastností dle aktuálně platných norem. Taktéž jsou popsány současné profily, izolační skla, distanční rámečky, kování pro okna i dveře a tepelné pochody. Praktická část bakalářské práce je věnována určení rozložení teplot, teplotnímu gradientu a rozložení tepelných toků na vybraném typu okna pro čtyři různé způsoby zabudování do stavební konstrukce. V závěru jsou shrnuty všechny dosažené poznatky a sestavena diskuse ohledně dosažených výsledků.
The bachelor thesis deals with the thermal insulation of individual parts of doors and windows made of aluminium and plastic profiles. At the same time, the manufacturing processes for the production of these openings of the building structures are described. In addition, the requirements for placing the product on the market and the assessment of utility properties according to the currently valid standards are summarized. Contemporary profiles, insulating glass, spacing frames, window and door fittings and thermal treatments are also described. The practical part of the bachelor thesis is devoted to the determination of the temperature distribution, the temperature gradient and the distribution of the heat flows on the selected window type for four different ways of incorporation into the building structure. In conclusion, all the findings are summarized and a discussion about the achieved results is made.
Description
Citation
GABRIEL, J. Užitné vlastnosti plastových a hliníkových oken při zabudování do stavby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Ing. Arne Žurek, CSc. - předseda, Ing. Michal Ševčík - místopředseda, Ing. Lenka Mészárosová, Ph.D. - tajemník, prof. Ing. Marcela Fridrichová, CSc. - člen, prof. Ing. Rudolf Hela, CSc. - člen, prof. RNDr. Ing. Stanislav Šťastník, CSc., Ph.D. - člen, doc. Ing. Lenka Bodnárová, Ph.D. - člen, doc. Ing. Radomír Sokolář, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jiří Zach, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student Jindřich Gabriel seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Užitné vlastnosti plastových a hliníkových oken při zabudování do stavby~ reagoval uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO