Studie úpravy křižovatky silnic I/12 a II/101 u Úval

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je studie úpravy stykové křižovatky silnic I/12 a II/101 u města Úvaly u Prahy. Současný tvar křižovatky se jeví jako nevyhovující, a to zejména kvůli problematickému odbočení vlevo jak ze silnice I/12, tak hlavně z vedlejší komunikace II/101. V rámci studie je řešena i křižovatka silnice II/101 s ulicí Pražská. Byly navrženy tři varianty možného řešení, které by měly zvýšit kapacitu křižovatky, umožnit plynulejší odbočování vlevo a také zlepšit rozhledové poměry v této lokalitě.
Subject of the bachelor thesis is a study of adjusting T-intersection crossway of roads I/12 and II/101 near Uvaly u Prahy. Actual shape of this crossway appears as incompatible, mainly because of problematic turning left from I/12 road, also because of turning left from lateral road II/101. The study also solves crossway of II/101 road with Pražská street. Three variants of a possible solution have been proposed, which should increase the capacity of the intersection, allow for smoother turning to the left and also improve the viewing conditions in this location.
Description
Citation
BLÁHOVÁ, S. Studie úpravy křižovatky silnic I/12 a II/101 u Úval [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Dušan Stehlík, Ph.D. - předseda, Ing. Michal Radimský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tomáš Efenberk - tajemník, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Petr Valihrach - člen, Ing. Martin Sychra - člen,
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Studentka Sabina Bláhová seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Studie úpravy křižovatky silnic I/12 a II/101 u Úval~ reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO