Deskový most přes místní potok

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je návrh mostní konstrukce v obci Velké Karlovice, která převádí pozemní komunikaci II/481 přes vodní tok. Jsou navrženy tři varianty řešení, přičemž pro podrobné řešení je zvolena varianta předpjaté deskové konstrukce. Rozpětí mostní konstrukce je 19,50 m, celková šířka nosné konstrukce je 12,00 m. Hlavní nosná konstrukce je řešena dvěma způsoby–ručním (kontrolním) výpočtem a výpočtovým modelem desky v programu. Pro ruční výpočet je z desky vyjmut prutový prvek o šířce 1,00 m a délce 19,50 m, staticky působící jako prostý nosník. Vnitřní síly z ručního výpočtu jsou srovnány s hodnotami výpočtového modelu desky. Posudky jsou řešeny na deskovém modelu dle platných norem.
The subject of this bachelor thesis is the design of a load–bearing structure in the village Velké Karlovice, which passes a roadway II/481 across the watercourse. There are three options of design and one of them – the variant of prestressed slab structure is chosen for more detailed elaboration. The span between bridge supports is 19.50 m and total width of the slab structure is 12.00 m. The slab structure is solved in two ways– – by the manual calculation (for check) and also by creation of the calculation slab model in the program. The manual calculation is based on element of 1.00 m widht and 19.5 m length, which is taken out of the slab. The statical model of this element is a sample beam. The internal forces are obtained from the manual calculation and they are compared with the forces of the slab model. The assessments are solved on the slab model according to valid standards.
Description
Citation
ŠTÍCHOVÁ, K. Deskový most přes místní potok [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Zich, Ph.D. - předseda, Ing. Jan Koláček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Adam Svoboda - tajemník, Ing. Lukáš Juříček - tajemník, Ing. Ivana Švaříčková, Ph.D. - člen, Ing. Jiří Strnad, Ph.D. - člen, Ing. Martin Řehulka - člen,
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Studentka Kateřina Štíchová seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Deskový most přes místní potok~ reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO