Novostavba bytového domu, Valašské Meziříčí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je projektová dokumentace pro provedení staveb – Novostavba bytového domu ve Valašském Meziříčí. Stavba je určena pro bydlení, má šest podlaží, je nepodsklepená, s výtahem, obsahuje deset bytových jednotek s výstupem na terasu a možnost vlastního parkování přímo v objektu. První podlaží z velké části tvoří parkovací stání – veřejná garáž o osmi parkovacích stání a dvě samostatné garáže pro dva mezonetové byty nacházející se v pátém nadzemním podlaží. Pojízdnou plochu garáže tvoří drátko-betonová deska s epoxydovým nátěrem. Zbylou část prvního nadzemního podlaží tvoří hlavní chodba, technická a úklidová místnost. Ostatní podlaží tvoří prostorné byty určené především pro rodinné bydlení s možností výstupu na prostorné terasy orientovány na jižní stranu. Nosnou konstrukci tvoří prefabrikovaná skeletová konstrukce, ta leží na monolitických železobetonových patkách spojených železobetonovými prahy v místech opláštění. Opláštění je provedeno z keramických tvárnic a zatepleno deskami z minerálních kamenných vláken dle ETICS. Strop tvoří dutinové stropní předpjaté panely. Schodiště je řešeno jako prefabrikované. Budova je zastřešena provětrávanou, pultovou, dvouplášťovou střechou s dřevěnými pozednicemi a krokvemi.
The subject of this Bachelor thesis is a project documentation for construction of the building – New building of the apartment house in Valasske Mezirici. The building is designed for housing, it has six storeys, without a basement and with a lift. It contains ten dwelling units with access to the terrace and a possibility of own parking right in the building. The ground floor is largely made up of parking space – one public garage with eight parking spots and two single garage doors for two maisonette flats that are located on the fifth floor. A mobile surface of the garage is made of steel fibre reinforced concrete slab with an epoxy coating. The remaining part of the ground floor is made up of main corridor, utility room and cleaning room. The other floors are made up of large flats designed primarily for family housing with a posibillity of access to large terraces orientated to south. Load-bearing structure is made of precast frame construction. that lies on cast-in-place reinforced concrete foundation footing connected by reinforced concrete thresholds in the spots of cladding. The cladding is made of clay blocks and insulated with boards that are made of mineral stone fibres according to ETICS. The ceiling is made up of hollow floor prestressed panels. Stairway is solved as precast. The bulding is covered by ventilated mono-pitched double layer roof with wooden wall plates and rafters.
Description
Citation
BLAŽEK, M. Novostavba bytového domu, Valašské Meziříčí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Miloslav Bagoňa, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jana Bartlová - tajemník, Ing. Ing. Veronika Mynaříková - tajemník, Ing. Pavel Vlček, Ph.D - člen, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen,
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student Milan Blažek seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Novostavba bytového domu, Valašské Meziříčí~ reagoval výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO