Bytový dům na Ořechovce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Hlavním cílem bakalářské práce je návrh a vytvoření projektové dokumentace bytového domu. Objekt se nachází v Jihomoravském kraji v severovýchodní okrajové části města Strážnice na parcele č. 2012/112. Účelem užívání navrhovaného bytového domu je stavba pro bydlení o sedmi bytových jednotkách. Ke každé bytové jednotce náleží jedna sklepní kóje, jedno venkovní a garážové parkovací stání. Bytový dům je navržen jako podsklepený s třemi nadzemními podlažími a plochou střechou. Na pozemku stavebníka jsou navrženy řadové garáže s pultovou střechou tvořenou krovem. Konstrukční systém bytového domu je navržen jako stěnový. Základové konstrukce jsou tvořeny základovými pasy, stropní konstrukce jsou navrženy jako železobetonové. Nosné obvodové zdivo suterénu je z betonových tvárnic ztraceného bednění, v nadzemních podlažích jsou obvodové i vnitřní nosné a nenosné konstrukce z keramických tvárnic. Schodiště je řešeno jako železobetonové. Zateplení nad úrovní terénu je provedeno čedičovou vlnou. Pod úrovní terénu a v oblasti soklu je použito zateplení polystyrenem XPS.
The main goal of this bachelor’s thesis is to design apartment house and create its blueprints. Object is located in Southern Moravian region in south-eastern outskirt of town Strážnice on allotment n. 2012/112. Purpose of using this designed apartment house is building for living consisting of seven apartment units. Every apartment unit has its own CELLAR, one outer parkland and one garage parkland. Apartment house is designed as building with basement, three above-ground floor and flat roof. On the property allotment are designed row garages with shed roof made of truss. Apartment house is designed as wall system construction. Foundations are made of strips, ceilings are designed as composed of reinforced concrete. Supporting perimeter masonry of basement is made of formwork, supporting perimeter masonry and all inner walls of overground floors are made of ceramic bloks. Staircase is designed as reinforced concrete. Thermal insulation above level of basement is composed of basalt wool. Under terrain level and in area of plinth is used Extruded polystyrene XPS as material for thermal insulation.
Description
Citation
HOLOMČÍKOVÁ, H. Bytový dům na Ořechovce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Eva Burgetová, CSc. - předseda, doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Dvořák - tajemník, Ing. Josef Polášek - tajemník, Ing. Marek Jašek, Ph.D - člen, Ing. Petr Jelínek - člen, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka Hana Holomčíková seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Bytový dům na Ořechovce~ reagovala velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO