Aplikace pro vizualizaci animovaných 3D objektů s využitím rozšířené reality na iOS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom tejto práce je vytvorenie aplikácie pre vizualizáciu animovaných 3-D objektov za pomoci rozšírenej reality na zariadeniach s operačným systémom iOS. Práca demonštruje, ako načítať objekt pre zobrazenie v rozšírenej realite, ako aj metódy pre jeho animovanie, zmenu stavu a manipuláciu s objektom. Práca sa zaoberá prípravou objektu, pre zobrazenie, vnútornou štruktúrou súborov s objektami a animáciami a popisom podporovaných formátov. Výsledkom práce je samotná aplikácia naprogramovaná pomocou frameworku ARKit, ktorá umožňuje zobraziť a manipulovať s objektami s možnosťou animácie v rozšírenej realite.
The aim of this thesis is to create an application for visualizing 3-D animated objects in augmented reality on a device with operating system iOS. The work demonstrates how to load an object to display within the augmented reality as well methods for animating, changing the state and manipulating the objects. The thesis describes preparation of the object for visualization, inner structure of the object and animation files as well as supported files. The result of the thesis is an application using ARKit framwerok allowing user to display and manipulate the objects capable of animating in augmented reality.
Description
Citation
MINÁRIK, M. Aplikace pro vizualizaci animovaných 3D objektů s využitím rozšířené reality na iOS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Co Vás stálo v rámci vaší práce největší úsilí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO