Kontejnerizace detektorů nad relačními databázemi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá kontejnerizací aplikací pro příkazové řádky, konkrétně pak analyzátorů obsahu databáze. Práce je řešena v kontextu platformy Testos, která cílí na automatizaci softwarového testování. Cílem řešení je navrhnout a implementovat univerzálně použitelný nástroj, který by také vhodným způsobem řešil specifické požadavky databázových detektorů. Pro účely kontejnerizace byl zvolen nástroj Docker, nad kterým byl postaven zapouzdřující systém. Dále bylo vytvořeno webové uživatelské rozhraní komunikující s API. Výsledné řešení umožňuje snadno spravovat aplikace příkazové řádky a získávat z nich relevantní výstupy. Přínosem této práce je usnadnění práce s aplikacemi, které vyžadují své specifické závislosti. Usnadnění spočívá v zapouzdření specifik nástroje Docker pod obecnější model práce a také ve vytvoření uživatelsky přívětivého grafického rozhraní.
This thesis deals with containerization of command-line applications including containerization of existing tools for database content analysis. The thesis is a part of Testos platform, which aims at software testing automation. The goal was to design and implement a solution that would be both universally usable for command-line applications and at the same time flexible enough to accommodate database detectors and their specific requirements. Docker was chosen as the containerization platform, on which a management system was built. This system provides both a graphical user interface and an application programming interface. The result allows for easy application management and output retrieval. The primary contribution of this thesis is the streamlining and simplification of running command-line applications with specific dependencies. These features come in form of abstracting the underlying mechanisms and providing a graphical user interface.
Description
Citation
OBERREITER, M. Kontejnerizace detektorů nad relačními databázemi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ".
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO