Generování projevu falzifikátu do syntetických otisků prstů z generátoru SFinGe

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom práce je návrh a vytvorenie aplikácie pre generovanie prejavov falzifikátov do syntetických odtlačkov prstov z generátora SFinGe. Prejavy falzifikátov vybrané pre túto prácu sú prítomnosť vzduchových bublín, neprirodzený celkový tvar a náhle ukončenie papilárnych línií na okrajoch odtlačku. Vybrané prejavy boli analyzované, bol vytvorený návrh metód pre ich generovanie a metódy boli následne implementované. Generovaním implementovaných prejavov falzifikátov sa na základe testovania preukázateľne zhoršila kvalita syntetického odtlačku prsta. Pri vygenerovaní kombinácie všetkých implementovaných prejavov skóre v komerčnom nástroji kleslo priemerne o 49,37 % a kvalita odtlačku, určená metódou vytvorenou v rámci diplomovej práce pána Ing. Oravca, klesla priemerne o 6,18 %.
The goal of this thesis is to create application to generate spoof effects into synthetic fingerprints from the SFinGe generator. Spoof effects chosen for this thesis are air bubbles, unnatural overall shape and clear external contours of fingerprint. Those effects were analyzed, methods to generate these effects were designed and then implemented. According to testing, generation of implemented methods led to reduction in quality of fingerprint images. Score gained in a commercial tool decreased by 49.37 % in average and image quality evaluated by the method designed in Ing. Oravec's thesis decreased by 6.18 % in average,  when the combination of all implemented spoof effects was generated.
Description
Citation
VRÁBĽOVÁ, Ž. Generování projevu falzifikátu do syntetických otisků prstů z generátoru SFinGe [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Lukáš Kekely, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) Mgr. Roman Trchalík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm velmi dobře (B) . Otázky u obhajoby: Je možné využít Váš generátor na natrénování algoritmu pro detekci anomálií v nasnímaném otisku prstu za účelem stanovení, zda se jedná o podvrh? Pokud ano, jaké kroky by bylo třeba učinit?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO