Nástroj pro tvorbu Progressive Web Applications v Haskellu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se snaží usnadnit vývoj webových aplikací psaných v programovacím jazyce Haskell vytvořením sady komponent, které zatím chybí v jeho ekosystému knihoven, se zaměřením na komponenty nutné pro tvorbu Progressive Web Applications, aplikace, které používají nové technologie jako např. Service Workers. Tato práce porovnává, které komponenty se očekávají od webových platforem a které jsou dostupné pro Haskell; popisuje implementaci tří komponent (knihovny pro routování, úložiště a Service Workery); a implementuje tři aplikace, které demonstrují použití těchto komponent.
This work attempts to ease developing browser applications in the Haskell programming language by creating a set of components that its library ecosystem so far lacks, especially focusing on the components required for development of Progressive Web Applications, applications that use new technologies like Service Workers. The thesis compares which components are commonly expected from a web framework and which are available in Haskell; describes the implementation of three such components (router, storage, and Service Worker libraries); and implements three applications that demonstrate use of these components.
Description
Citation
ZÁRYBNICKÝ, J. Nástroj pro tvorbu Progressive Web Applications v Haskellu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Dr. Ing. Jan Černocký (místopředseda) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Co je třeba dodělat, aby práce mohla být zveřejněna v archivu Hackage?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO